Про організацію

Громадська організація «Асоціація підприємців м. Києва» була створена під назвою «Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм» 19 листопада 2009 року. Організацію було перейменовано в 2012 році у зв’язку з розширенням сфери діяльності.

Читать полностью...
Нормативно-правова база

Акти Кабінета Міністрів

    Наші сторінки

    Подачу документів на заключення договору про пайову участь продовжили до 10 чеврня

    2012-05-25

    Строк подачі документів на оформлення договорів про пайову участь подовжено до 10 червня 2012 року. Таке рішення було прийнято на сесії Київради 24 травня 2012 року. Пропонуємо ознайомитися з текстом проекту Рішення.


    Про внесення змін до рішень

    Київради від 24.02.2011 № 56/5443

    та від 26.01.2012 № 2/7339

    Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про регулювання містобудівної діяльності», враховуючи наказ Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 08.07.96 № 369 «Про затвердження Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23.07.96 за № 372/1397 (із змінами і доповненнями), з метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства, Київська міська рада вирішила:


    1. Внести до рішення Київської міської ради від 24.02.2011 № 56/5443 «Про затвердження Порядку визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд (малих архітектурних форм) в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва та внесення змін до деяких рішень Київської міської ради» такі зміни:

    1.1. У заголовку рішення слова «тимчасових споруд (малих архітектурних форм)» замінити словами «тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі».

    1.2. Пункт 1 рішення викласти в новій редакції:

    «1. Затвердити Порядок визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва, згідно з додатком.».

    2. Внести до Порядку визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд (малих архітектурних форм) в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва, затвердженого рішенням Київської міської ради від 24.02.2011 № 56/5443, такі зміни і доповнення:

    2.1. У назві Порядку слова «тимчасових споруд (малих архітектурних форм)» замінити словами «тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі».

    2.2. У тексті Порядку (окрім словосполучень «єдина електронна база даних ТС в (у) м. Києві», «картка ТС» в усіх відмінках, абзацу п’ятого підпункту 4.5.3 пункту 4.5 та Перехідних положень) слова «тимчасові споруди (малі архітектурні форми)», «ТС» в усіх відмінках та числах замінити словами «тимчасові споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засоби пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі» у відповідних відмінках та числах.

    2.3. У тексті Порядку слова «єдина електронна база даних ТС в (у) м. Києві» і «картка ТС» в усіх відмінках замінити відповідно словами «єдина електронна база даних тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в м. Києві» і «картка тимчасової споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в м. Києві» у відповідних відмінках.

    2.4. Абзац перший підпункту 4.5.3 пункту 4.5 Порядку після слів «сільськогосподарської продукції і продовольчих товарів» доповнити словами «, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі,».

    2.5. Додаток № 2 до Порядку (в редакції рішення Київської міської ради від 26.01.2012 № 2/7339) після слів «об'єкти сезонної торгівлі;» доповнити словами «засоби пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі».

    3. Внести до рішення Київської міської ради від 26.01.2012 № 2/7339 «Про деякі питання здійснення підприємницької діяльності в тимчасових спорудах» такі зміни:

    3.1. В абзаці першому пункту 3 слова і цифри «заяви про укладення договору про сплату пайової участі до 01.05.2012 та сплати 100 % пайової участі до 01.06.2012» замінити словами і цифрами «заяви про укладення договору про сплату пайової участі до 10.06.2012 та сплати 100 % пайової участі до 01.07.2012».

    3.2. В абзаці четвертому пункту 3 цифри «01.06.2012» замінити цифрами «01.07.2012».

    3.3. У пункті 8 цифри «01.05.2012» замінити цифрами «10.06.2012».

    4. Офіційно оприлюднити це рішення в газеті Київської міської ради «Хрещатик».

    5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва, громадського харчування та послуг.


    ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ

    до проекту рішення Київської міської ради «Про внесення змін до рішень Київради

    від 24.02.2011 № 56/5443 та від 26.01.2012 № 2/7339»

    Зміст положення (норми)

    чинного рішення

    Зміст відповідного положення (норми)

    проекту рішення

    Зміни до рішення Київської міської ради від 24.02.2011 № 56/5443 «Про затвердження Порядку визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд (малих архітектурних форм) в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва та внесення змін до деяких рішень Київської міської ради»

    Заголовок рішення

    Про затвердження Порядку визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд (малих архітектурних форм) в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва та внесення змін до деяких рішень Київської міської ради


    Заголовок рішення

    Про затвердження Порядку визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва та внесення змін до деяких рішень Київської міської ради

    Пункт 1 рішення:

    1. Затвердити Порядок визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд (малих архітектурних форм) в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва, згідно з додатком.».

    Пункт 1 рішення:

    1. Затвердити Порядок визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва, згідно з додатком.

    Зміни до Порядку визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд (малих архітектурних форм) в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва, затвердженого рішенням Київської міської ради

    від 24.02.2011 № 56/5443

    Назва Порядку:

    Порядок визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд (малих архітектурних форм) в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва

    Назва Порядку:

    Порядок визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва

    У тексті Порядку (окрім словосполучень «єдина електронна база даних ТС в (у) м. Києві», «картка ТС» в усіх відмінках, абзацу п’ятого підпункту 4.5.3 пункту 4.5 та Перехідних положень):

    «тимчасові споруди (малі архітектурні форми)»

    «ТС»

    У тексті Порядку (окрім словосполучень «єдина електронна база даних ТС в (у) м. Києві», «картка ТС» в усіх відмінках, абзацу п’ятого підпункту 4.5.3 пункту 4.5 та Перехідних положень):

    «тимчасові споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засоби пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі»

    У тексті Порядку:


    «єдина електронна база даних ТС в (у) м. Києві»



    «картка ТС»

    У тексті Порядку:

    «єдина електронна база даних тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в м. Києві»

    «картка тимчасової споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності»

    Абзац перший підпункту 4.5.3 пункту 4.5 Порядку:

    4.5.3. За наявності всіх документів, передбачених підпунктом 4.5.1 цього Порядку, а також за умови можливості прив'язки заяви до наявної картки ТС в єдиній електронній базі даних ТС в м. Києві (окрім тимчасових споруд, розміщених за адресами, визначеними комунальним підприємством «Домашній магазин», тимчасових торговельних майданчиків з реалізації сільськогосподарської продукції і продовольчих товарів, розміщених за адресами, визначеними виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією)) Управління протягом десяти робочих днів:

    Абзац перший підпункту 4.5.3 пункту 4.5 Порядку:

    4.5.3. За наявності всіх документів, передбачених підпунктом 4.5.1 цього Порядку, а також за умови можливості прив'язки заяви до наявної картки ТС в єдиній електронній базі даних ТС в м. Києві (окрім тимчасових споруд, розміщених за адресами, визначеними комунальним підприємством «Домашній магазин», тимчасових торговельних майданчиків з реалізації сільськогосподарської продукції і продовольчих товарів, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі, розміщених за адресами, визначеними виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією)) Управління протягом десяти робочих днів:

    Додаток № 2 до Порядку (в редакції рішення Київської міської ради від 26.01.2012 N 2/7339):

    Соціальні магазини (магазини для пенсіонерів, інвалідів, інших соціально незахищених категорій населення, молочні кухні тощо); продаж хлібобулочних виробів, іграшок та товарів для дітей, книг, поліграфічної продукції та канцелярії, інших товарів широкого вжитку та непродовольчих товарів; надання населенню побутових послуг; громадські вбиральні; об'єкти сезонної торгівлі; відкриті майданчики для харчування біля закладів ресторанного господарства; комунальні підприємства

    Додаток № 2 до Порядку (в редакції рішення Київської міської ради від 26.01.2012 N 2/7339):

    Соціальні магазини (магазини для пенсіонерів, інвалідів, інших соціально незахищених категорій населення, молочні кухні тощо); продаж хлібобулочних виробів, іграшок та товарів для дітей, книг, поліграфічної продукції та канцелярії, інших товарів широкого вжитку та непродовольчих товарів; надання населенню побутових послуг; громадські вбиральні; об'єкти сезонної торгівлі; засоби пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі; відкриті майданчики для харчування біля закладів ресторанного господарства; комунальні підприємства

    Зміни до рішення Київської міської ради від 26.01.2012 № 2/7339

    «Про деякі питання здійснення підприємницької діяльності в тимчасових спорудах»

    п. 3 рішення Київради від 26.01.2012 № 2/7339

    3. Встановити, що пункти 1, 2 цього рішення розповсюджуються на суб’єктів господарювання у разі подання ними у встановленому порядку заяви про укладення договору про сплату пайової участі до 01.05.2012 та сплати 100 % пайової участі до 01.06.2012 (окрім переоформлення у встановленому порядку договорів про сплату пайової участі, що були укладені до набрання чинності цим рішенням).

    Розмір пайової участі, розрахованої за відповідною формулою, що сплачується суб’єктами господарювання, коригується за таким принципом:

    —  при сплаті 100 % розміру пайової участі до 01.05.2012 помножується на коефіцієнт 0,75;

    —  при сплаті 100 % розміру пайової участі у період з 01.05.2012 до 01.06.2012 помножується на коефіцієнт 1,00.

    п. 3 рішення Київради від 26.01.2012 № 2/7339

    3. Встановити, що пункти 1, 2 цього рішення розповсюджуються на суб’єктів господарювання у разі подання ними у встановленому порядку заяви про укладення договору про сплату пайової участі до 10.06.2012 та сплати 100 % пайової участі до 01.07.2012 (окрім переоформлення у встановленому порядку договорів про сплату пайової участі, що були укладені до набрання чинності цим рішенням).

    Розмір пайової участі, розрахованої за відповідною формулою, що сплачується суб’єктами господарювання, коригується за таким принципом:

    —  при сплаті 100 % розміру пайової участі до 01.05.2012 помножується на коефіцієнт 0,75;

    —  при сплаті 100 % розміру пайової участі у період з 01.05.2012 до 01.07.2012 помножується на коефіцієнт 1,00;

    п. 8 рішення Київради від 26.01.2012 № 2/7339

    8. Встановити, що питання правомірності розміщення ТС, щодо яких суб’єктами господарювання не подано заяви відповідно до пункту 3 цього рішення до 01.05.2012, розглядаються комісією, зазначеною в пункті 4 цього рішення.

    п. 8 рішення Київради від 26.01.2012 № 2/7339

    8. Встановити, що питання правомірності розміщення ТС, щодо яких суб’єктами господарювання не подано заяви відповідно до пункту 3 цього рішення до 10.06.2012, розглядаються комісією, зазначеною в пункті 4 цього рішення.


    Депутат Київської міської ради                                                                                                                     Ю. Дмитрук



    Київський міський голова

    Л. Черновецький