Про організацію

Громадська організація «Асоціація підприємців м. Києва» була створена під назвою «Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм» 19 листопада 2009 року. Організацію було перейменовано в 2012 році у зв’язку з розширенням сфери діяльності.

Читать полностью...
Нормативно-правова база

Акти Кабінета Міністрів

    Наші сторінки

    Офіційне звернення

    alt27.02.2014

    Вельмишановні підприємці, ГО “Асоціація підприємців м. Києва” вдячна Вам за Ваш вибір та довіру до нашої організації. З огляду на ситуацію, що склалася в країні, хочемо ще раз запевнити Вас, що наша організація робить все можливе для захисту Ваших прав та інтересів щодо здійснення підприємницької діяльності на території м. Києва та інформуємо Вас про наступне. 


    За роки діяльності наша організація стала осередком більшості підприємців міста. Одна з перших почала боротьбу за узаконення підприємницької діяльності в точках торгівлі побутового та торгівельного призначення, благоустрій території навколо них.
    Слід також нагадати, що саме ГО «Асоціація підприємців м. Києва» неодноразово підтримувала підприємців. Як приклад, ми виступили проти Розпорядження з приводу заборони торгівлі тютюновими та алкогольними виробами, підтримуючи бажання більшості; під час підготовки Києва до Євро, продовжували відстоювати інтереси підприємців, керуючись принципами законності та не дозволили повне знесення всіх існуючих тимчасових споруд; запропонували програму легалізації, яка б мала забезпечити порядок в сфері здійснення підприємницької діяльності на території міста в точках торгівлі товарами, саме наша ГО намагалася звести нанівець хабарництво та запропонувати підприємцям те конкурентоспроможне середовище, яке б забезпечило як порядок, так і наповнення бюджету міста для його розвитку.
    Зважаючи на багаторічний досвід роботи, спеціалісти нашої організації завчасно передбачали ситуацію, в якій на сьогодні опинилися підприємці міста. Протягом 2013 року, ми відстоювали інтереси підприємців та звертали увагу урядовців на проблему, що може виникнути, якщо завчасно не продовжити програму легітимізації, за яку наша організація виступала з 2012 року. Ми неодноразово зверталися до компетентних органів з проханням не затягувати вирішення назріваючої проблеми та якомога швидше приступити до розробки дієвого порядку щодо розміщення тимчасових споруд на території міста і здійснення діяльності в них протягом 2014 року. 
    Паралельно спеціалістами ГО було підготовлено ряд звернень до народних депутатів та до спеціалізованих установ щодо назріваючої проблеми з варіантами її вирішення. Ряд наших звернень та відповіді на них Ви можете бачити на сайті (mafguard.org.ua) та сторінці організації в facebook (https://www.facebook.com/mafguard.org) серед новин грудня місяця.
    Організація не підтримувала і не підтримує запровадження Комплексної схеми, оскільки на наш погляд вона невілює інтереси підприємців, особливо тих, які працюють протягом останніх декількох років, а дехто – і десятиріч; ставить на перший погляд в однакові рамки всіх, та тим не менше зводить нанівець те конкурентне середовище, яке існувало, і порушує права громадян. 
    Схема розміщення торгових точок не є досконалою та розроблена без урахування інтересів підприємців, які прагнули до встановлення порядку, працювали легально та сплачували доволі не малі кошти до казни міста. Слід нагадати, що саме ці кошти були покладені на розвиток міста, як ми бачимо, яке за останні роки дійсно було в чомусь реконструйованим, більш озелененим та облагородженим. Наразі так і не відомо, якими нормативними актами керувалися посадовці та уповноважені особи, визначаючи кількість точок, де може бути розміщено ТС, їх кількість не передбачена законом, а обмежуючи їх, держава в першу чергу порушує норми Господарського кодексу та Конституції. 
    Комплексна схема приводить до того, що всього декілька відсотків підприємців, які здійснювали свою діяльність протягом багатьох років, потрапила на її полотно. 
    На сьогоднішній день паралельно ми звернулися до органів прокуратури. Нами підготовлено та направлено звернення до новоствореного уряду. Ми маємо надію, що новий уряд зверне увагу на наявну проблему та свідомо підійде до її вирішення. Наразі також підготували та подали позов до суду з проханням захистити інтереси добросовісних підприємців, та визнати незаконним і скасувати розпорядження про запровадження Комплексної схеми. 
    Повідомляємо, що позов від імені ГО «Асоціація підприємців м. Києва» Окружним адміністративним судом м. Києва прийнято, і буде розглянутим під час судового засідання, що назначено на 13.03.2014 року.
    ГО “Асоціація підприємців м. Києва” наголошує на тому, що незважаючи на політичну ситуацію, що склалася в країні, організація не припиняла свою роботу незалежно від умов, працює та готова до рішучих дій щодо захисту прав її членів.
    Ми продовжуємо принципово відстоювати інтереси підприємців, і в першу чергу, звичайно, тих, які протягом останніх двох років на законних умовах здійснювали свою діяльність, виступаємо за їх права, прагнемо звести нанівець хабарництво в місті, забезпечити правове поле здійснення підприємницької діяльності в тимчасових спорудах, провести розпочатий процес легітимізації підприємництва, оздоровити конкурентоспроможне середовище, наповнити бюджет міста прозорими коштами, сприяти в благоустрої міста.
    Громадська організація «Асоціація підприємців м. Києва» висловлює подяку кожному члену нашої Організації. Ми цінуємо те, що Ви залишаєтеся з нами, не піддалися паніці щодо включення до незаконної Комплексної схеми тимчасових споруд, вдячні за Вашу довіру до нас та, попри складну ситуацію в країні, готові і надалі відстоювати та захищати Ваші права і інтереси у сфері підприємницької діяльності. 

    З повагою Андрій Єрмак, Голова правління

     

    Добавить комментарий


    Защитный код
    Обновить