Про організацію

Громадська організація «Асоціація підприємців м. Києва» була створена під назвою «Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм» 19 листопада 2009 року. Організацію було перейменовано в 2012 році у зв’язку з розширенням сфери діяльності.

Читать полностью...
Нормативно-правова база

Акти Кабінета Міністрів

    Наші сторінки

    Питання ТС за місяць до виборів

    06.05.2014

    altМинув місяць від подій 04 квітня 2014 року, якими було спровоковано зустріч громадськості з Головою КМДА Володимиром Бондаренко. Наразі, варто констатувати той факт, що демонтажі тимчасових споруд, власники яких мають документи дозвільного характеру, на кшталт договору оренди земельної ділянки, паспорту прив’язки чи довідки про функціональне призначення, дійсно було призупинено. В свою чергу, в зв’язку з надходженнями коштів до місцевого бюджету, було відновлено демонтажі ново встановлених тимчасових споруд. І це абсолютно не суперечить тим константам, на яких базується думка підприємців, чесних підприємців, які виступають не за масове перенавантаження міста тимчасовими спорудами, а за приведення такого безглуздого і хаотичного явища в правове поле.

    Наймаштабнішим, на наш погляд, було досягнення – Розпорядження Голови КМДА № 444 та № 445 «Про призупинення дії Розпорядження виконавчого органу КМР від 13 грудня 2013 року «Про затвердження Комплексної схеми…» від 16 квітня 2014 року, яка стала бездієвою, неефективною та посилила як напругу, так і спровокувала повний безлад в розміщенні тимчасових споруд, та подавила законні інтереси підприємців.

    Слід нагадати, що конструктивний діалог місцевої влади та громадськості здійснюється через Робочу групу з врегулювання проблемних питань діяльності суб’єктів господарювання – власників (користувачів) тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в місті Києві та доопрацювання комплексної схеми. До складу Робочої групи, склад якої затверджено Розпорядженням № 445, входять як чиновники, так і представники громадськості.

    Наразі, під час чергового засідання, 30 квітня 2014 року, було піднято ряд питань, і основними, які викликали спір, стали: документ, який може забезпечити благодійний внесок до місцевого бюджету підприємцями та стати документом, на основі якого підприємець зміг би встановити тимчасову споруду (мова йшла виключно про ті тимчасові споруди, які вже встановлені або були встановлені, та демонтовані помилково чи на основі подання прокуратури). Суперечливі думки викликав такий документ як договір оренди земельної ділянки та сплата податку на землю, підґрунтя сплати податку до податкової. Питання не вирішено, і викликає багато сумнівів, тому звертаємося до підприємців і нагадуємо, що ваше бажання сплатити черговий податок до Податкової не буде основною засадою встановлення тимчасової споруди та не вбереже від демонтажу, адже згідно закону, сплатити податок можливо лише на основі договору оренди, які на сьогоднішній день не заключаються та вже не подовжуються. На сьогодні два питання, розглянуті на засідання Робочої групи та взяті на опрацювання юридичним департаментом КМДА.

    Паралельно, хочемо застерегти. Питання функціонування на території міста тимчасових споруд привернуло увагу КП «Київзеленбуд», КП «Київавтодор» та КП «ШЕО». Від них надійшло ряд звернень до органів прокуратури та КП «Київблагоустрій». Тому, ми не виключаємо, що відбудеться ряд демонтажів, не зважаючи на мораторій. Голова КМДА виступає за збереження робочих місць, благоустрій території, захист прав підприємців, які встановили тимчасові споруди на основі дозвільних документів та тим не менше, вже неодноразово наголошував про цивільну безпеку на зупинках та станціях метрополітену. В завершення хочемо ще раз наголосити, що кожна тимчасова споруда, що буде встановлена, нова тимчасова споруда на території міста, буде демонтована.

     

    Добавить комментарий


    Защитный код
    Обновить