Про організацію

Громадська організація «Асоціація підприємців м. Києва» була створена під назвою «Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм» 19 листопада 2009 року. Організацію було перейменовано в 2012 році у зв’язку з розширенням сфери діяльності.

Читать полностью...
Нормативно-правова база

Акти Кабінета Міністрів

    Наші сторінки

    Запускається нова програма брендування МАФів

    10-04-2012      

     

         26 січня 2012 р. Київською міською радою було затверджено програму легалізації малих архітектурних форм. Юристи «Асоціації підприємців міста Києва» провели велику роботу з власниками  малого бізнесу (приблизно 3 000 підприємців Києва), яка була спрямована на підготовку документів для легалізації їх бізнесу,  що дало міській казні додаткових 10 000 000 гривень. Мети було досягнуто: власники легалізуються і сплачують пайову участь, а гроші поступають у міський бюджет. Відповідно до рішенням Київради усі власники МАФів тепер мають право звернутися у дозвільний центр, заплативши визначену суму в міський бюджет, і отримати документи, що будуть дійсні до кінця року, - це дозволяє мати на обліку кількість кіосків і вивести усіх на легальний рівень, а також наповнити бюджет для розробки Комплексної схеми розміщення МАФів.

     
    Алкоголь і тютюнові вироби приберуть з кіосків і МАФів

    Пиво, а також тютюнова і алкогольна продукція можуть зникнути з кіосків і невеликих магазинів. З такою ініціативою  виступив віце-спікер Микола Томенко. Його пропозицію вже підтримали в Партії регіонів.

    Експерти називають цю ініціативу частиною передвиборної кампанії - запровадити такі обмеження пропонується для зниження споживання тютюнової та алкогольної продукції в країні. А ймовірність прийняття законопроекту оцінюють невисоко: занадто сильно тютюнове та алкогольне лобі в парламенті.

    Продавати пиво, алкогольні напої та тютюнові вироби повинні тільки магазини торговою площею не менше 50 кв. м, запропонував віце-спікер Микола Томенко в зареєстрованому вчора у Верховній раді законопроекті N11232. Зараз законодавством передбачені обмеження тільки для торгівлі алкогольними напоями - мінімальна площа торгових точок повинна становити 20 кв. м.

    У разі підтримки законопроекту пиво, сигарети і алкоголь не можна буде купити в МАФ (малі архітектурні форми - кіоски, палатки та лотки) і невеликих магазинах, у виручці яких ця продукція займає не менше 60% (дані організації «Правозахист»). Виробникам пива цей канал продажів приносить близько 20% виручки, додає гендиректор Carlsberg Ukraine Петро Чернишов. Наскільки значущим він є для тютюнових і алкогольних компаній, учасники ринку повідомити відмовилися.

    Експерти називають ініціативу депутата передвиборною обіцянкою. «Враховуючи, що автор законопроекту є опозиціонером, шанси на прийняття законопроекту малі. Подібні ініціативи висувалися в парламенті і раніше, але не проходили », - говорить керівник секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловскій.

    Законопроект схвалюють і в Партії регіонів. «Я буду підтримувати законопроект і, думаю, інші депутати нашої фракції теж», - заявив заступник голови комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я Віктор Корж. З подібною ініціативою два роки тому вже виступав один з депутатів-«регіоналів» - Андрій Пінчук. Його законопроектом пропонувалося повністю заборонити продаж сигарет, алкогольних напоїв та пива в МАФ. Однак тоді документ навіть не був винесений до сесійної зали.

     
    З 16 вересня на телебаченні, радіо та в друкованих ЗМІ повністю забороняється реклама тютюну

    11-09-2012

    З 16 вересня ставити сигарети на вітрину буде все ще можна, а от рекламувати - вже ні. Голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" роз'яснив основні положення нового Закон
    у України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів "№ 3778-VI, який набирає чинності з 16 вересня.

    "Буде повністю заборонена, по-перше, масова реклама сигарет в місцях їх продажу - на касах супермаркетів, в кіосках, які торгують сигаретами, і, по-друге, реклама сигарет в Інтернеті (крім сайтів для повнолітніх)", - пояснив Сергій Орєхов .

    Важливе нововведення - заборона на пропонування або надання бонусів, премій, повернення готівкових грошей, право на участь у лотереї або конкурсі, які прямо або опосередковано пов'язані з купівлею і вживанням тютюнових виробів. "Тобто вся масова реклама, яка ще недавно могла потрапити на очі підліткам, повинна зникнути" - підкреслив чиновник.



    Порушникам закону загрожує штраф, базова ставка якого становить від 30 до 50 тис.грн.

    У той же час, Сергій Орєхов пообіцяв, що підприємців не штрафуватимуть за саму наявність сигарет на вітринах кіосків, на прилавку або полиці супермаркету. "У законі немає норм, які б забороняли розміщення пачок сигарет на вітрині торгових точок. До того ж в Україні споживач, в тому числі тютюнових виробів, наділений деякими захищеними Конституцією правами, мета яких - забезпечити його інформацією про продукт, який він купує.

    Мета цієї інформації, в т.ч. і демонстрації товару на вітрині - повідомити покупцеві про наявний асортименті продукції, про її споживчих характеристиках, про вартість товару на ціннику, про виробника ", - говорить глава Держспоживінспеції

    Але при цьому і зовнішній вигляд, і упаковка тютюнових виробів повинні повністю відповідати вимогам законодавства. "Тобто ставити на вітрину сигарети можна, рекламувати - ні" - підсумував він.

    Крім того, новий закон не забороняє обмін інформацією між виробниками сигарет і торговими компаніями, які продають тютюнові вироби. Дана сфера є предметом швидше цивільного та господарського права.

    Для того, щоб чітко визначити, хто і яку відповідальність нестиме за новим законом, Держспоживінспекція розробила спільно з Мінекономрозвитку проект змін до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу. Документ найближчим часом буде переданий на розгляд Кабміну.

     
    У Києві обрали кращих підприємців року

              30 серпня 2012 р. напередодні дня підприємця у Київській міській державній адміністрації відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Молодий підприємець року».
        В урочистому заході взяли участь міський голова Олександр Попов, його заступник Руслан Крамаренко та секретар Київради Галина Герега.
    Розпочалась церемонія зі вступного слова міського голови Олександра Попова. У своїй промові міський очільник висловив побажання, аби бізнес і влада стали добрими друзями, адже це стане міцною основою для підняття економіки в столиці, - ця думка отримала підтримку присутніх у залі.

     



        Окрім переможців, в залі були присутні голова податкової служби в місті Києві Ірина Носачова, голови депутатських фракцій, депутати Київської міської ради, а також представники громадських об’єднань, серед яких були присутні члени Асоціації власників малого бізнесу та малих архітектурних форм.
    У 10-му Київському міському конкурсі «Молодий підприємець року» взяли участь 104 підприємця та керівники підприємств – це удвічі більше, ніж минулого року. Експертною радою Конкурсу було здійснено аналіз та оцінку матеріалів, наданих учасниками, та було визначено лідерів Конкурсу.
        У номінації «Бізнес початок» переможцями стали:
    За ІІІ
    місце МІНДОЛІН
    КИРИЛ
    ВІКТОРОВИЧ
    Фізична особа – підприємець

    За ІІ місце ДЬОМКІН
    АНДРІЙ
    СЕРГІЙОВИЧ Директор
    Товариства з обмеженою відповідальністю «Ера Новації»

      За зайняте І місце нагороджена Дипломом переможця конкурсу та цінним подарунком 
    ЄРМОЛЕНКО
    ЛІНА
    БОРИСІВНА Директор
    Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвента Груп»
      Найкращими в номінації «Малий бізнес» стали:
    За ІІІ
    місце ТОВКАЧ
    ТЕТЯНА
    ОЛЕКСАНДРІВНА Заступник директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційно-юридична служба «Альфа»

    За ІІІ
    місце БАХАРЄВА
    НАДІЯ
    ОЛЕКСАНДРІВНА Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Гекса УТП»

    За ІІ місце КОВАЛЬ
    ДЕНИС
    ВАЛЕНТИНОВИЧ Директор
    Товариства з обмеженою відповідальністю
    «КБ парковочних технологій»

      За зайняте І місце нагороджений Дипломом переможця конкурсу та цінним подарунком 
    МАЗОВ
    ВАСИЛЬ
    МИХАЙЛОВИЧ Генеральний директор Товариства з обмеженою відповідальністю
    «Логопласт Україна»

      У номінації «Середній та великий бізнес» кращими стали:
    За ІІ місце АВРАМЧИК
    ДЕНИС
    ВОЛОДИМИРОВИЧ Директор
    Товариства з обмеженою відповідальністю
    «Герольдмайстер»

      За зайняте І місце нагороджений Дипломом переможця конкурсу та цінним подарунком 
    ФІАЛКОВСЬКИЙ АНДРІЙ
    РОАЛЬДОВИЧ Директор Товариства з обмеженою відповідальністю
    «Укр-Прогресстех»

    Столичний голова привітав усіх переможців зі святом підприємця та подякував за сумлінну та важливу для міста працю.

     
    У разі несплати членських внесків до кінця місяця будуть відраховані

    2012-07-17

    Члени громадської організації, які не здійснять виплату членських внесків до кінця поточного місяця будуть відраховані з громадської організації. Наразі заборгованість по сплаті членських внесків за наступними підприємцями:

     
    Строки подачі документів на оформлення договорів про пайову участь продовжено

    2012-07-16

    На сесії Київради 12 липня 2012 року було прийнято рішення про продовження терміну подачі документів на оформлення договорів про сплату пайової участі. «Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм» подавала відповідне звернення до голови Київської міської ради Олександра Попова та інших міських посадовців.

     
    Кабмін пропонує бізнесменам відмовитися від печаток

    2012-06-26

    Кабінет міністрів України пропонує скасувати обов'язкове застосування суб'єктами господарювання печаток, замінивши їх вказівкою в документах лише особистого підпису, повідомляє прес-служба Кабміну.

     
    В Україні пропонують скасувати бланки суворої звітності

    2012-06-18

    Міністерство юстиції пропонує скасувати застосування бланків суворого обліку в Україні. З цією метою Міністерством розроблено проекти законів “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виготовлення документів та бланків документів суворого обліку або звітності“ та “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо виготовлення документів та бланків документів суворого обліку або звітності“.

     
    Буде впроваджено загальне декларування доходів українців

    2012-06-13

    Державна податкова служба ініціює впровадження загального декларування доходів громадянами України в 2013 році. Про це сказав директор Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС України В'ячеслав Бусарєв у п'ятницю на прес-конференції в Києві.

     
    Київська влада має намір укласти майже 7 тисяч договорів про пайову участь

    2012-06-08

    Договори про пайову участь будуть видаватися всім підприємцям, які подали документи на його оформлення вчасно та у зазначеному порядку. Крім тих випадків, де місцезнаходження тимчасових споруд загрожує безпеці міста. Про це сьогодні, під час засідання комісії КМДА з питань координації заходів із впорядкування діяльності тимчасових споруд заявила Людмила Денисюк, начальник ГУ промислової, науково-технічної та інноваційної політики.

     


    Страница 10 из 21