Добро пожаловать!

Защита малого бизнеса и Украина

Защита малого бизнеса и Украина

Президент РФ Дмитрий Медведев подписал Федеральный закон «О внесении изменений в отдельные законодательные акты Российской Федерации». Закон принят Государственной думой 26 марта 2010 года и одобрен Советом Федерации 31 марта 2010 года.
Проект федерального закона направлен на усиление уголовно-правовой защиты отношений в сфере предпринимательской деятельности. В связи с этим усиливается ответственность должностных лиц за воспрепятствование законной предпринимательской или иной деятельности.
Скажите пожалуйста, есть ли подобные нормативные акты в Украине? Может планируются? Какие действуют?
Спасибо!

Изменено: Viki
Apr-12-10 15:58:57

Viki
useravatar
Offline
2 Сообщения
Информация о пользователе в сообщениях
Администратор отключил публичную отправку сообщений

Re: Защита малого бизнеса и Украина

Стаття 14 Кодекса України про адміністративні правопорушення
передбачає відповідальність посадових осіб.
Посадові особи підлягають адміністративній відповідальності за адміністративні правопорушення, зв'язані з недодержанням установлених правил у сфері охорони порядку управління, державного і громадського порядку, природи, здоров'я населення та інших правил, забезпечення виконання яких входить до їх службових обов'язків



            Законопроектом, розробленим Держкомпідприємництвом, передбачено застосування санкцій до керівників та посадових осіб державних органів від спеціалістів до вищих посадових осіб держави, керівників органів місцевої влади і самоврядування та колегіальних органів.

            Закон встановлює штрафи у розмірі від 200 до 600 неоподаткованих мінімумів, що становить 5 посадових окладів державних службовців, а за ті самі дії, вчинені протягом року, передбачає, за рішенням суду, заборону чиновнику протягом трьох років займати посади в державних органах.

            Санкції застосовуються у випадках порушення в сфері дозвільного законодавства: за видачу дозвільного документа, необхідність якого не встановлена законом, видачу дозвільного документа поза межами дозвільного центру, бездіяльність керівника міської ради, РДА щодо створення та роботи дозвільного центру. У сфері регуляторної політики – за порушення порядку підготовки та прийняття регуляторних актів та порядку відстеження результативності та перегляду регуляторних актів.

            Не залишаться без покарання й посадові особи, бездіяльність яких призвела до необґрунтованого набуття підприємцем права вчиняти дії за принципом мовчазної згоди.

            Кабінету Міністрів України, центральним органам виконавчої влади, місцевим радам, обласним та районним державним адміністраціям надається тримісячний термін для приведення своїх нормативно-правових актів у відповідність до законодавства у сфері підприємницької діяльності.

Матеріали взято з сайту http://www.kmu.gov.ua/

Den
useravatar
Offline
8 Сообщения
Информация о пользователе в сообщениях
Администратор отключил публичную отправку сообщений
Add to: FacebookAdd to: Mr. WongAdd to: WebnewsAdd to: IcioAdd to: OneviewAdd to: FolkdAdd to: YiggAdd to: LinkarenaAdd to: DiggAdd to: Del.icio.usAdd to: RedditAdd to: SimpyAdd to: StumbleUponAdd to: SlashdotAdd to: NetscapeAdd to: FurlAdd to: YahooAdd to: SpurlAdd to: GoogleAdd to: BlinklistAdd to: BlogmarksAdd to: DiigoAdd to: TechnoratiAdd to: NewsvineAdd to: BlinkbitsAdd to: Ma.GnoliaAdd to: SmarkingAdd to: NetvouzInformation

Информация

Статистика форума:
Всего тем: 8
Всего опросов: 0
Всего сообщений: 16777219
Бездействующий:
Информация о пользователе:
Всего пользователей: 3318
Последним зарегистрировался: VladimirRS
Пользователи онлайн: 0
Гостей онлайн: 125

Самые активные пользователи: 
Den, olga, admin, Viki, natalie, , lisilahsoiyeonya, #Darsaid
Онлайн: 
Нет пользователей онлайн

Легенда форума:

 Тема
 Новый
 Закрытая
 Прикрепленная
 Открытая
 Новая или Открытая
 Новая / Закрытая
 Новая / Прикрепленная
 Закрытая / Открытая
 Открытая / Прикрепленная
 Прикрепленная / Закрытая
 Прикрепленная / Открытая / Закрытая