Про організацію

Громадська організація «Асоціація підприємців м. Києва» була створена під назвою «Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм» 19 листопада 2009 року. Організацію було перейменовано в 2012 році у зв’язку з розширенням сфери діяльності.

Читать полностью...
Нормативно-правова база

Акти Кабінета Міністрів

    Наші сторінки

    Звернення підприємців до міської влади з приводу продовження строку подачі документів на оформлення договору про пайову участь

    «Асоціація підприємців міста Києва» («Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм») разом з громадською організацією «Громадянський корпус» звернулася до голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова та інших міських посадовців з проханням продовжити строки подачі документів на оформлення договору про пайову участь.

    Відповідно до Рішення Київської міської ради «Про деякі питання здійснення підприємницької діяльності в тимчасових спорудах» 01.07.2012 року закінчився строк оформлення договорів про пайову участь власників тимчасових споруд в утриманні об’єктів благоустрою м. Києва.

    Найактивнішу роль в процесі легалізації тимчасових споруд відіграли громадські об’єднання. Очолювані нами громадські організації «Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм» та «Громадянський корпус» провели велику роботу серед своїх членів щодо роз’яснення положень міської програми з легалізації тимчасових споруд, крім того спеціалістами організацій було надано практичну допомогу підприємцям міста щодо підготовки та подання заяв із визначеним пакетом документів до Міського дозвільного центру для укладання договору про пайову участь власників тимчасових споруд в утриманні об’єктів благоустрою міста Києва. Сьогодні наші громадські організації можуть звітувати, що членами організацій подано більше 3000 заяв на укладання договору про пайову участь. Крім того, вже оформлено та оплачено до міського бюджету  договорів на суму близько 6 млн. гривень.

    Слід зазначити, що до Головного управління внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення звернулося близько 7000 підприємців із заявами на укладання договору про пайову участь власників тимчасових споруд в утриманні об’єктів благоустрою, що свідчить про те, що підприємці вперше в історії повірили міській владі та усвідомили необхідність наведення порядку в зазначеній сфері.

    Станом на сьогодні укладено близько 6000 договорів про пайову участь власників тимчасових споруд в утриманні об’єктів благоустрою м. Києва. Але, нажаль, через відсутність єдиної консолідованої позиції суб’єктів процесу легалізації та через велику кількість приписів прокуратури, власникам близько тисячі тимчасових споруд було відмовлено в укладанні договорів про пайову участь, крім того, власники 5 000 тимчасових споруд так і не звернулися до Головного управління з метою легалізації.

    Зазначені обставини створюють перспективу для розвитку корупційного поля та повернення «тіньових схем». Крім того, на демонтаж 6000 тисяч тимчасових споруд буде витрачено не один рік та значна кількість бюджетних коштів. Таким чином, позитивний економічний ефект для міського бюджету від сплати пайової участі буде безповоротно втрачено.

    Ідея міської програми легалізації, започаткована прийняттям Рішення Київської міської ради № 2/7339 від 26 січня 2012 року «Про деякі питання здійснення підприємницької діяльності в тимчасових спорудах», не зможе бути реалізована в повній мірі. Значна ділянка малого бізнесу залишиться нелегалізованою, підприємці не отримають перспектив та гарантій у веденні своєї роботи, що спричинить нові хвилі незадоволення міською владою.

    Тому задля повної реалізації програми з легалізації тимчасових споруд, започаткованої міською владою, громадські організації вважають необхідним продовжити строк укладання договорів про пайову участь власників тимчасових споруд в утриманні об’єктів благоустрою до 01.08.2012 року з можливістю оплати зазначених договорів до 01.09.2012 року, для чого необхідно підготувати проект Рішення Київської міської ради про внесення змін до Рішення Київської міської ради № 2/7339 від 26 січня 2012 року та винести його на найближче засідання сесії Київської міської ради. Процес легалізації тимчасових споруд, що залишилися, може відбуватися паралельно з підготовкою комплексної схеми розміщення тимчасових споруд.

    Крім того, на зазначений строк необхідно вжити заходів для недопущення масового демонтажу тимчасових споруд, власники яких звернулися до Головного управління внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення, однак, не отримали договорів про пайову участь. Процес демонтажу тимчасових споруд необхідно взяти під жорсткий контроль та спрямувати його на ті тимчасові споруди, власники, яких взагалі не зверталися до Головного управління внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення із заявами на укладання договору про пайову участь.

    Враховуючи викладене, просимо розглянути зазначену можливість та в найкоротший термін вжити необхідні заходи.

    В свою чергу, громадські організації беруть на себе обов'язок продовжувати роботу з підприємцями щодо роз'яснення необхідності легалізації тимчасових споруд та надання допомоги по укладанню договорів про пайову участь. В разі прийняття пропозицій щодо продовження термінів та контролю за спрямованістю демонтажу, ми впевнені в досягненні максимального економічного ефекту для бюджету міста та у повній легалізації тимчасових споруд на території міста Києва.

    Зазначений лист було також направлено секретарю Київради Галині Герезі, першому заступнику Голови Київської міської державної адміністрації Олександру Мазурчаку, заступнику Голови Київської міської державної адміністрації Руслану Крамаренку, заступнику Голови Київської міської державної адміністрації Анатолію Голубченку, раднику голови Київської міської державної адміністрації Юрію Дмитруку, в.о. начальника Головного управління внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення КМДА Станіславу Голубову, начальнику Головного управління контролю за благоустроєм м. Києва Сергію Садовому.