Про організацію

Громадська організація «Асоціація підприємців м. Києва» була створена під назвою «Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм» 19 листопада 2009 року. Організацію було перейменовано в 2012 році у зв’язку з розширенням сфери діяльності.

Читать полностью...
Нормативно-правова база

Акти Кабінета Міністрів

    Наші сторінки

    Дві голови за одну краще. Реорганізація Міністерства доходів та зборів

    27.03.2014

    alt

    Реорганізація Міністерства доходів та зборів стала головною зброєю у боротьбі з корупційними схемами у податкових та митних платежах. Столичні підприємці за зміни, але поступово... Київський бізнес не відчув значних змін від реорганізації Міністерства доходів та зборів. Про це в ексклюзивному коментарі «Хрещатику» розповіла заступник Голови правління ГО «Асоціація підприємців міста Києва» Гапоненко Вікторія. За її словами, «на сьогодні підприємці міста, здійснюючи свою діяльність, зіштовхуються з безліччю проблем



    (недосконалість системи, відсутність порядку функціонування тимчасових споруд на території міста, наявність договорів пайової участі, термін дії яких збіг, як це задекларувати в звітності і т.д.). І від реорганізації значних змін підприємці ще не відчули. Я маю на увазі, змін позитивних, що вказали б їм на стабільність в веденні їхньої діяльності». Натомість є острахи, що реорганізація Міністерства доходів та зборів може поставити під загрозу стабільність і ритмічність наповнення бюджету і, як наслідок, стабільність фінансування соціальної інфраструктури, та негативно вплинути на діяльність інвесторів і підприємців. Розгалуженість адміністративної системи зазвичай призводить до декількох керівників, кожен з яких захоче бачити власників бізнесу заручниками виконання бюджету країни». Зокрема, «об’єднані податкові та митні бази даних і єдина організаційна структура на центральному та регіональному рівнях будуть роздроблені, і відбудеться черговий перерозподіл сфер упливу». Як непокоїться Вікторія Гапоненко, «децентралізація управління податковою системою вплине на швидкість руху потоків інформації між різними міністерствами. Відповідно, з'являться перехресні перевірки, відсутність єдиних стандартів процедур контролю, конкуренція між міністерствами. Підприємці на певний час можуть стати заручниками недосконалої системи, якій для приведення в дію чіткого механізму потрібен час». Поки ж «особливих змін для підприємців не відбулося, адже звітність не роз’єднують. Підприємці зіштовхнулися виключно зі змінами, які не кожен до кінця зрозумів, що може вплинути на наявність помилок та штрафів».

    Тим не менш, Вікторія Гапоненко наголосила, що «ліквідація і розподіл – частково мудрі рішення, оскільки поєднання податкової та митниці – це чудернацький симбіоз. Та всі зміни потрібно впроваджувати поступово».

    "Хрещатик", №42 (4442) від 27.03.2014

     

    Добавить комментарий


    Защитный код
    Обновить