Про організацію

Громадська організація «Асоціація підприємців м. Києва» була створена під назвою «Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм» 19 листопада 2009 року. Організацію було перейменовано в 2012 році у зв’язку з розширенням сфери діяльності.

Читать полностью...
Нормативно-правова база

Акти Кабінета Міністрів

    Наші сторінки

    Діяльність Департаменту містобудування та архітектури

    29.03.2014

    Неодноразово увагу привертає питання діяльності Департаменту містобудування та архітектури.
    Зазначимо, що згідно п. 4 ст. 28 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування.

    Нагадаємо, що після затвердження Розпорядження № 2251 «Про затвердження Комплексної схеми…» від 13.12.2013 року було створено Комісію з питань розгляду заяв з питань розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності на території м. Києва. Виходить, що наразі це єдиний «орган», який одноособово вирішує питання щодо розміщення ТС. Окрім того, що одноособово не вирішуються подібні питання, так ще й виникає питання легітимності створення Комісії.

    Тим не менше, 12 лютого 2014 року під час засідання вищевказаної Комісії, було презентовано розроблений Департаментом порядок прийому та розгляду заяв щодо можливості встановлення ТС та етапи отримання дозвільних документів для розміщення. Згодом, в пресі неодноразово почала з’являтися інформація з приводу кількості поданих заявок. А на офіційному сайті Департаменту містобудування та архітектури було розміщено інформацію про початок Київською міською державною адміністрацією прийому заяв щодо встановлення тимчасових споруд у відповідності до оскаржуваної Комплексної схеми.

    Проте, слід зазначити, що на офіційному веб-порталі адміністративних послуг м. Києва в реєстрі послуг видача паспортів прив’язки не значиться. Відповідно до Примірного положення про центр надання адміністративних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.02.2013 №118, одним із основних завдань Центру є забезпечення інформування суб’єктів звернень про вимоги та порядок надання адміністративних послуг, що надаються через адміністратора.

    В зв’язку з чим, ГО «Асоціація підприємців м. Києва» звернулася до Центру надання інформаційних послуг з офіційним запитом повідомити про кількість зареєстрованих станом на 4 березня 2014 року заяв стосовно встановлення тимчасових споруд поданих через Центр до Департаменту містобудування та архітектури. У відповідь ми дізналися, що реєстрація заяв не здійснювалась. Про що ще раз пишуть журналісти, які отримали аналогічну інформацію від Центру станом на 21 березня.

    Можливо, це виключно непогодженість дій між структурними підрозділами апарату Київської міської державної адміністрації? Чи все ж таки незаконність дій місцевої влади?
    Як повідомляє преса, на сьогоднішній день Департамент містобудування та архітектури прийняв понад 2 тис. пакетів документів на отримання висновку щодо можливості встановлення ТС на тій чи іншій точці, що існує на полотні Комплексної схеми.

    Виходить, що Центр надання адміністративних послуг КМДА навіть не реєструє заявки підприємців. А в Департаменті містобудування та архітектури за даними К.В. зізнаються, що: «…без реєстрації в Центрі надання адміністративних послуг КМДА письмових заяв від підприємців департамент не може почати їх обробку».

    Тоді, в чому полягає сенс прийняття таких пакетів документів від підприємців і, в принципі, наявність факту їх подачі?!

     

    Добавить комментарий


    Защитный код
    Обновить