Про організацію

Громадська організація «Асоціація підприємців м. Києва» була створена під назвою «Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм» 19 листопада 2009 року. Організацію було перейменовано в 2012 році у зв’язку з розширенням сфери діяльності.

Читать полностью...
Нормативно-правова база

Акти Кабінета Міністрів

    Наші сторінки

    В боротьбі проти тіньової кишені

    alt11 квітня 2014 року, черговий раз ранок для ГО «Асоціація підприємців м. Києва» розпочався з боротьби: боротьби проти корумпованих схем, тіньових кишень; боротьби за встановлення дієвих, конструктивних правил здійснення роздрібної торгівлі на території столиці, встановлення правопорядку; за законність та захист прав підприємців.

    Проведення ярмарки на території столиці завжди підтримувалося місцевою владою, оскільки, саме в цьому заході вбачається надання мешканцям міста можливості здійснення закупівлі товарів за більш низькими цінами, ніж в магазинах та де інде. Зазвичай, ярмарка носить статус сезонної, тимчасової акції. Та, під стінами ЦВК, в серці столиці, ярмарка діє з 2010 року.  На сьогоднішній день існує безліч суперечливих думок звідки вона з’явилася, кому була потрібна та, взагалі, - правомірність дій підприємців і фермерів області здійснювати роздрібну торгівлю на виділеній території, рівнозначно як і - хто саме з чиновників лобіював інтереси такого заходу і виступав за здійснення накопичення тіньової кишені.

    Слід нагадати, що ГО «Асоціація підприємців м. Києва» була створена з метою розробки виключно дієвих та законних механізмів боротьби з корупцією, з бажанням легітимно відстоювати права підприємців, та приймати участь в здійсненні громадських заходів з ціллю наведення порядку, та приведення середнього і малого бізнесу до роботи виключно в правовому полі.

    На днях, до нас звернулися підприємці, які здійснюють свою діяльність в наметах, розташованих на пл. Лесі Українки, 1, біля паркану будівлі ЦВК та Облдержадміністрації.

    Ретельно дослідивши дане питання, ми дійшли висновку, що дійсно, такий захід не є легітимним, дозвільних документів на здійснення діяльності на вказаній площі не має, протягом тривалого часу підприємці сплачували кошти (про розмір вказувати не будемо) до кишень чиновників, які з дня на день обіцяли надати їм дозвільну документацію.

    Нажаль, ставши жертвами системи, на сьогоднішній день чергові 60 підприємців опинилися в не правовому полі здійснення діяльності. З наданої ними інформації додатково повідомляємо:

    1. Влада змінилася та не змінилися правила гри. Тиждень назад посадовою особою їм було запропоновано варіант сплати коштів до нової тіньової кишені. Два дні тому їм було запропоновано взяти в оренду тимчасові споруди в ціновій політиці 2 тис. дол. США за кожну та здобути можливість її встановити на території столиці, або здобути можливість здійснювати торгівлю на ринку.
    2. Наразі, не зважаючи на прибуток, який кожен з них втратить, вони готові до нових правил, і більш того, прагнуть цього. Правил в правовому полі, що забезпечить їм стабільність. Саме тому і звернулись до нашої ГО.

    Виходячи з вищевикладеного, на порядок денний вважаємо за доцільне поставити наступні питання та розглянути їх:

    1. Чому протягом чотирьох років ярмарка діяла, але тільки зараз привернула до себе увагу влади з питанням демонтажу?
    2. Яке моральне право є у чиновника (а швидше за все, це чиновник, який має в межах компетенції право надавати дозвіл на встановлення або ж демонтувати) пропонувати в оренду тимчасові споруди, зважаючи на, і без того, безлад в даній площині?
    3. Яке має право чиновник пропонувати «перейти» здійснювати торгівлю на територію ринку? Якого? Свого?
    4. Чому витрачаються кошти на демонтаж паркану біля стін ЦВК та знесення ярмарки першочергово, в той час, коли безліч тимчасових споруд встановлено з 01.01.2013 року без жодного дозвільного документу, або документу, що надає право на встановлення, з порушенням абсолютно всіх норм?
    5. Чому б не провести перевірку осіб, чиновників, які працювали на «благо» міста як при колишній владі, так і продовжують працювати при «новій»? Чому до сих пір не здійснено перевірку посадових осіб безпосередньо в такій структурі, як Департамент містобудування та архітектури, КП «Київблагоустрій» і т.д., в той час, коли всі голови районних державних адміністрацій піддані люстрації і змінені?

    Можна поставити ще безліч запитань, та тим не менше:

    на сьогоднішній день ми вдячні директору Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, пану Садовому С.М., за те, що він надав змогу висловити свої думки підприємцям, дослухався до інформації і пропозицій ГО «Асоціація підприємців м. Києва» і разом з нами здійснив головне: ми досягли компромісу, який на сьогодні влаштував всі сторони!

    На місці було підписано зобов’язання зі сторони підприємців торговельного ряду за адресою: пл. Л.Українки, 1, про самостійне звільнення території, на якій здійснюється торгівля, до 14:00 суботнього дня перед Великоднем, тобто 19 квітня 2014 року, та прибрати її. Зі своєї сторони, так як наразі ГО «Асоціація підприємців м. Києва» виступила арбітром і паном Садовим визнана, як посередник в даному питанні, про що тут же було повідомлено заміснику Голови КМДА, пану Дубасу, бере на себе зобов’язання здійснити дії в правовому полі, згідно своїх статутних цілей. В свою чергу, департамент міського благоустрою та збереження природного середовища включає до порядку денного питання виділення альтернативних місць для здійснення підприємницької діяльності для підприємців торгового ряду.

    Хочемо запевнити, що наша ГО, не залежно від дій вказаних підприємців чи дій влади, буде відстоювати виключно правову сторону тієї сторони даного питання, хто дотримуватиметься пунктів задекларованого компромісу та виступатиме і надалі за вирішення питання виключно в рамках закону. За існуючою домовленістю, діалог з паном Садовим буде продовжено з понеділка.

    В свою чергу, додатково пропонуємо наступний варіант:

    об’єднати підприємців, які задекларують про своє бажання і надалі здійснювати торгівлю на території міста, в «ринок» та надати їм альтернативу займаної торгівельної площі.

    Зі сторони влади це буде розумний і розсудливий крок на зустріч підприємцю!

     

    Добавить комментарий


    Защитный код
    Обновить