Про організацію

Громадська організація «Асоціація підприємців м. Києва» була створена під назвою «Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм» 19 листопада 2009 року. Організацію було перейменовано в 2012 році у зв’язку з розширенням сфери діяльності.

Читать полностью...
Нормативно-правова база

Акти Кабінета Міністрів

    Наші сторінки

    Тіньові зарплати та як з ними боротися

    alt12 квітня 2014 року ГО "Асоціація підприємців м. Києва" взяла участь в круглому столі під головуванням Першого заступника Голови Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Оександром Потімковим.

    Зменшення податкового навантаження на фонд заробітної плати, ліквідація корупції в оподаткуванні, перегляд норм Податкового кодексу та деякі інші заходи цілком здатні вивести з «тіні» українську економіку, включаючи виплату зарплат. Багато підприємств традиційно переводять кошти в готівку для виплати своїм співробітникам тіньових зарплат. Власне кажучи, саме ця проблема стала головною для обговорення.

    На мій погляд, для того щоб вивести зарплати з тіні, в першу чергу потрібно зменшити податкове навантаження на фонд заробітної плати та розробити систему мотивації. "Наприклад",- запропонувала заступник Голови Правління, - "долучіться до боротьби за права на здійснення підприємницької діяльності і ті, хто буде її здійснювати, як крок на зустріч, зареєструють, як мінімум, одного свого працівника". На що їй відповіли: "Один – це мало. Давайте, як мінімум, два". На що стало зрозумілим, що свою вигоду ніхто не хоче втрачати, та всі готові створити рамки.

    «Часом в мене виникає думка, що підприємець, незалежно від об’ємів його бізнесу, для держави, чиновників та корупціонерів – кущ при дорозі, який всі намагаються облипнути», - констатує В.Гапоненко.

    До речі, переважна більшість представників МСБ виплачує зарплати в конвертах саме через високі ставки нарахувань на фонд заробітної плати У разі їх зниження ймовірність сумлінного виконання вимог податкового законодавства значно підвищиться. Крім того, у підприємств з’явиться додатковий стимул до збільшення чисельності персоналу.
    Експерти підкреслюють, що для зменшення навантаження на зарплатний фонд необхідно знизити прибутковий податок фіз.осіб (ПДФО) і єдиний соц.внесок (ЄСВ). На даний момент ставка ПДФО становить 15%, ставка ЄСВ – встановлюється залежно від класу професійного ризику в діапазоні від 36,76% до 49,7% (для держпідприємств – 36,3%). 

    Порахували? Цікаві цифри, чи не правда?

     

    Добавить комментарий


    Защитный код
    Обновить