Про організацію

Громадська організація «Асоціація підприємців м. Києва» була створена під назвою «Асоціація власників малого бізнесу та малих архітектурних форм» 19 листопада 2009 року. Організацію було перейменовано в 2012 році у зв’язку з розширенням сфери діяльності.

Читать полностью...
Нормативно-правова база

Акти Кабінета Міністрів

    Наші сторінки

    До уваги власників тимчасових споруд!

    23-05-2013

    Звертаємо увагу підприємців на необхідність надати копію Довідки про функціональне призначення тимчасової споруди, отриманої в 2013 році, до Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, а також у Відділи контролю за благоустроєм відповідних районних в місті Києві державних адміністрацій.

     
    ШАНОВНІ ПІДПРИЄМЦІ, КОЛЕГИ, ДРУЗІ!

    05-05-2013

    Прийміть наші найщиріші вітання з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння!


    Сердечно бажаємо вам зустріти це свято за родинним столом, в колі вірних союзників і друзів.

    Нехай з цим світлим днем в ваш дім прийде Боже Благословення, а чотири стіни, на яких тримається ваша оселя – здоров’я, кохання, мир і достаток стануть ще міцнішими.

    Вчіться любити, прощати, творити добро і душевний спокій супроводжуватиме вас все життя.

    Будьте стійкими, перемагайте зневіру вірою, надією та любов’ю.

    Бережіть впевненість у своїх силах та світле майбутнє.

    Зичимо вам вдалих перемог і легких думок.


    ХРИСТОС ВОСКРЕС!

     
    Столичні підприємці долучилися до київської толоки

    22-04-2013
    Члени Асоціації підприємців міста Києва відгукнулись на заклик Голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова і взяли участь у II Великій київській толоці

     
    В столиці триває процес легалізації МАФів

    Відповідно до Рішення Київської міської ради № 97/9154 від 28 лютого 2013 «Про деякі питання розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності у м. Києві» власники тимчасових споруд мають право продовжити свою підприємницьку діяльність в 2013 році.


     
    Декларація вимог підприємців міста Києва до Київської міської влади


                                                                  Шановні представники влади!

           Вимушені в черговий раз звертатися до Вас через ситуацію, яка склалася із тимчасовими спорудами в місті Києві.

    26 січня 2012 року Рішенням Київської міської ради була запроваджена загальноміська програма з легалізації тимчасових споруд. Того дня декілька тисяч підприємців, не зважаючи на лютий мороз, вийшли на площу перед Київською міською радою, щоб підтримати ініціативу Голови Київської міської державної адміністрації О.П. Попова.

         З прийняттям зазначеного Рішення, чесні та відповідальні підприємці зітхнули з полегшенням, адже, з’явилася надія, що, сплативши внесок до міського бюджету, вони зможуть працювати спокійно протягом року та по його закінченню отримають нові документи на значний строк.

    Однак, не всіх влаштовувала така ситуація. Лише 6 000 підприємців звернулися до Міського дозвільного центру з метою легалізації. Інші ж продовжували, як то кажуть, «знаходитись в корупційному полі».

    Крім того, зазначена програма не була доведена до кінця навіть для тих суб’єктів господарювання, які забажали «вийти з тіні». Через неузгодженість позиції та відсутність єдиної консолідованої думки суб’єктів, задіяних в процесі легалізації, значна кількість підприємців, подавши документи, не змогли отримати договору про пайову участь та довідки про функціональне призначення.

    Таким чином, підприємці, які звернулися до Міського дозвільного центру та не змогли отримати документи, з 01.09.2012 року опинилися поза законом. Ми неодноразово зверталися до Вас з проханням продовжити терміни укладання договорів та укласти договори з тими підприємцями, які заявили про готовність до співпраці.

    Однак, що відбувається замість того сьогодні? Ліквідують єдиний відкритий та гласний орган регулювання розміщення тимчасових споруд на території міста: Комісію з питань впорядкування розміщення тимчасових споруд (МАФ) на території міста Києва, засідання якої відбувались під головуванням Мазурчака Олександра Володимирович. Громадськість було позбавлено єдиного логічного та раціонального механізму регулювання проблемних питань. Замість Комісії було створено Міський оперативний штаб, до участі в якому не допустили громадськість взагалі. Зазначений орган приймає рішення, які підлягають виконанню негайно, без оприлюднення, без можливості апелювати. Виникає питання, як можна голосувати за рішення про демонтаж тих тимчасових споруд, власники яких не змогли оформити документи, якщо відповідальність за це лежить на міський владі? Чи є таке рішення справедливим, законним, зваженим та відповідальним? Сьогодні відбувається демонтаж саме тих підприємців, які заявили про готовність співпраці. Кожного дня в місті з’являються нові тимчасові споруди, які працюють без єдиного документа, однак, чомусь вони не демонтуються.

    Крім того, склалася неприпустима ситуація і в сфері розміщення зупинкових комплексів. На останньому засіданні Комісії з питань впорядкування розміщення тимчасових споруд з незначною перевагою, яка пояснюється складом Комісії, не зважаючи на розумні доводи, що були наведені підприємцями та Головою Комісії, було прийняте спірне рішення про демонтаж 724 зупинкових комплексів. Власники зазначених конструкцій, вклавши значні кошти та отримавши свого часу всі необхідні документи, стали заручниками ситуації, що склалася не з їх вини. Як відомо, зупинкові комплекси було розміщено на підставі інвестиційних договорів з КП «Київпастранс». Переважна більшість з зазначених договорів є не чинною, у зв’язку із закінченням строку, на які їх було укладено. Однак, подовжити строк дії договорів не є можливим, укласти нові договори без проведення інвестиційного конкурсу також неможливо, укласти договір пайової участі неможливо. Що мають зробити підприємці для того, щоб легалізувати належні їм тимчасові споруди, якщо міська влада не розробила необхідного механізму?

    З викладених причин напруга у колі підприємців досягла свого апогею, тому для врегулювання ситуації, що слалася, підприємці міста вимагають від Вас приймати рішення відповідально та послідовно, та пропонують необхідні кроки для подальшої цивілізованої співпраці.

    Для врегулювання ситуації, що склалася необхідно:

    1. Негайно забезпечити укладання договорів про сплату пайової участі власників тимчасових споруд в утриманні об’єктів благоустрою м. Києва та оформлення довідки про функціональне призначення із тими власниками тимчасових споруд, які у встановленому порядку звернулися до Міського дозвільного центру із відповідними заявами до 15.08.2012 року. До моменту оформлення документації, забезпечити нормальне функціонування тимчасових споруд, власники яких подали документи із метою легалізації до Міського дозвільного центру м. Києва.

    2. Запровадити механізм укладання договорів про сплату пайової участі власників тимчасових споруд в утриманні об’єктів благоустрою м. Києва та оформлення довідки про функціональне призначення на 2013 рік.

    3. Негайно забезпечити участь громадськості у Міському оперативному штабі з координації дій щодо демонтажу тимчасових споруд на території міста Києва.

    4. Невідкладно провести засідання Комісії з питань впорядкування розміщення тимчасових споруд на території міста Києва під головуванням Мазурчака Олександра Володимировича.

    5. Провести чесний та прозорий інвестиційний конкурс із залучення інвесторів по встановленню сучасних зупинкових комплексів на зупинках громадського транспорту на території міста Києва із залученням представників громадськості. До моменту проведення конкурсу забезпечити укладання договорів про сплату пайової участі власників тимчасових споруд в утриманні об’єктів благоустрою м. Києва та оформлення довідки про функціональне призначення із власниками зупинкових комплексів.

    З повагою,
    Голова Правління
    «Асоціації підприємців міста Києва»
    А. Єрмак

     
    Різдвяно-новорічний ярмарок на Хрещатику

    15-11-2012

         З 8 грудня 2012 до 19 січня 2013 року у місті Києві планується проведення низки соціально-культурних проектів щодо святкування новорічних свят на вул. Хрещатик та на пл. Майдан Незалежності. Зокрема будуть реалізовані проекти «Містечко Майстрів» та «Сорочинський ярмарок».


     
    Асоціація підприємців міста Києва в ток-шоу "Київське віче"

    12-11-2012



         Пропонуємо Вашій увазі переглянути програму «Київське віче», що вийшла в ефір 07.11 на телеканалі «Київ». В ток-шоу обговорювалася більш ніж актуальна проблема МАФів в столиці. Серед гостей пограми: Сергій Садовой – начальник головного управління благоустрою Київської державної адміністрації, Віталій Андреєв – співголова координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва при Кабінеті міністрів України, а також Олександр Фіщук – заступник начальника відділу контролю за благоустроєм Деснянського району. В студії були присутні член  «Асоціації підприємців міста Києва» юрист Андрій Швець, активісти, представники громадських організацій, та юристи «Асоціації підприємців міста Києва».

        В ток-шоу були розглянуті перші питання столиці, наступний рок має зробити влада. Як буде розвиватися малий та середній бізнес в Києві, Ви зможете побачити в програмі «Київське віче».

    Ссилка на запис програми:

    http://www.youtube.com/watch?v=xedaLZmEO3A&feature=player_embedded

     
    На комісії КМДА було прийняте рішення не демонтувати МАФи на, які були подані документи до моменту рішення сесії


         19 жовтня на засіданні комісії КМДА з питань координації заходів із впорядкування діяльності тимчасових споруд було прийняте рішення про демонтаж усіх  МАФів, які працюють не легально. Відтепер рішення щодо демонтажу МАФів будуть прийматися  без розгляду справи в особистому порядку, тобто окремих рішень по конкретних спорудах отримати вже буде неможливо.

     
    Вступила в силу нова програма брендування МАФів

        «Асоціація підприємців міста Києва» запустила в дію новий проект, який спрямований на захист легальних власників малих архітектурних форм. На багатьох МАФах вже розміщені брендовані наклейки двох типів: «Я працюю легально. Я сплатив пайовий внесок до міського бюджету. Я учасник «Асоціації підприємців міста Києва» та «Я хочу працювати легально. Я задекларував бажання легалізуватися. Я учасник «Асоціації підприємців міста Києва» - таким чином з першого погляду можна визначити хто чесно працює на ринку, а хто ні. На жаль, поки що не всі підприємці працюють легально, тому таким чином Асоціація прагне підтримати чесних власників МАФів, та й споживачі мають право знати, хто працює на законних підставах, не ухиляючись від сплати обов’язкових платежів.
      Існує хибна думка, що усі власники малих архітектурних форм працюють підпільно, це не так. Велику кількість парків, дитячих майданчиків побудовано за рахунок коштів, що надійшли від сплати пайової участі, і ці кошти йдуть на користь і місту і киянам, адже раціонально розташовані невеличкі торгівельні точки (та ще й естетично оформлені!), які мають набір найнеобхідніших споживчих товарів, виконують і важливі соціальні функції. Легальний малий бізнес здатен вивести державу з кризи і сприяти її процвітанню.




     
    Вітаємо з Днем юриста!!!

    Асоціація підприємців міста Києва вітає усіх юристів з професійним святом! Успіхів і удачі у всіх справах!

     


    Страница 9 из 21